Ford stelt vernieuwde Ford Mondeo voor op autosalon van Barcelona

Autoconstructeur Ford zal de vernieuwde Mondeo officieel aan het grote publiek voorstellen op het autosalon van Barcelona dat op 5 mei begint. Ford houdt de wereldpremière voor Barcelona vanwege de cruciale rol die de Spaanse markt voor Ford in Europa speelt, zo laat woordvoerder Jo Declercq van Ford België woensdag weten. De Ford Mondeo wordt als marktleider in Spanje beschouwd. Om die positie te kunnen bestendigen, onderging de Mondeo een aantal aanpassingen om het aanzien bij de klanten nog te vergroten, aldus de woordvoerder.

De aanpassingen aan de Ford Mondeo hebben voornamelijk betrekking op de buitenkant van de wagen. Die kreeg naar analogie met de titanium-versie van de Mondeo sportieve kenmerken toebedeeld zoals een zilveren gril en een vernieuwde onderkant. Ook de lichten aan de achterkant van de wagen kregen een volledig nieuwe look en de zijkanten van de wagen werden aangepast, zo zegt Declercq nog. Tijdens de officiële inhuldiging van het nieuwe gebouwencomplex van de Europese Ford-testbanen in Lommel op vrijdag zal alvast een tipje van de sluier opgelicht worden.

Naast de vernieuwde Mondeo zal ook de Ford Focus een prominente plaats op het Spaanse autosalon innemen. Ford zal er zijn spots richten op de nieuwe, sportieve ST. Die zal tegen het einde van het jaar in de showrooms staan. Het autosalon van Barcelona geeft daarnaast ook het startsein voor de lancering van de nieuwe Ford Focus berline, een model dat exclusief voor Europa in Valencia wordt gebouwd en volgens de verwachting in Spanje zo'n 20 procent van de verkoop voor zijn rekening zal nemen.

De verkoop van de nieuwe Ford Focus heeft dit jaar alvast een goede start genomen en nam reeds de kaap van 100.000 verkochte exemplaren in Europa. De grote afzetmarkten voor de Focus zijn Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland en Italië, zo zegt Declercq nog. Vanaf volgend jaar zal de nieuwe Ford Galaxy samen met de zogenaamde crossover in de fabrieken van Ford in Genk geproduceerd worden. Daar loopt vanaf 2007 ook de nieuwe Mondeo van de band. Deze drie modellen zullen exclusief in Genk gebouwd worden.

Indien de verkoopscijfers van de nieuwe modellen goed zijn, overweegt de directie van Ford Genk om opnieuw een nachtploeg in te voeren. De vorige nachtploeg werd in het kader van de herstructurering in 2003 opgedoekt.

Nu in het nieuws