Touring biedt fietsers goedkopere autoverzekering

Na pendelaars kunnen voortaan ook werknemers die naar het werk fietsen, bij Touring Verzekeringen aankloppen voor een goedkope autoverzekering.

Net als mensen die het openbaar vervoer nemen, maken ook mensen die naar het werk fietsen minder kans op een verkeersongeval, luidt de redenering. Dat meldt Touring Verzekeringen (TATV) woensdag in een persbericht.

Sinds 14 februari kunnen pendelaars bij Touring terecht voor een korting op hun autoverzekering. Zo kunnen pendelaars tot 32% op hun verzekering besparen. Voortaan kunnen ook fietsende werknemers aanspraak maken op dezelfde tarieven. "Wie het openbaar vervoer neemt om van en naar het werk te pendelen, brengt minder tijd door in de wagen en heeft dus minder kans met zijn of haar wagen bij een ongeval betrokken te raken. En dat geldt eveneens voor fietsers", zegt Touring Verzekeringen.

Werknemers die vandaag een fietsvergoeding krijgen van hun werkgever, maken aanspraak op het speciale tarief. "Aangezien dit vandaag het enige systeem is voor een eenvoudige en waterdichte controle, hoopt TATV dat het systeem van de fietsvergoeding snel uitgebreid kan worden", luidt het.

Patrick D'Haese, algemeen directeur van de Fietsersbond, is alvast te vinden voor het initiatief. "Fietsen naar het werk is snel en efficiënt. Het vermindert je stress en verhoogt je levenskwaliteit. En het wordt nu ook financieel interessant: door te fietsen naar je werk, krijg je een fietsvergoeding én bespaar je op je autoverzekering", zegt D'Haese.

Volgens TATV kan het systeem ook voordelen hebben voor de werkgever. Zo zijn fietsende werknemers bijvoorbeeld gezonder en fitte werknemers zijn minder vaak afwezig. Ook voor het milieu is het initiatief voordelig. "Hoe meer fietsers, hoe minder wagens op de weg met als logisch gevolg: minder files en minder uitstoot van uitlaatgassen", besluit TATV.

Nu in het nieuws