Brein achter moord op Van Gogh vluchtte via Zaventem naar Syrië

Print
De Syriër Redouan Al I., de geestelijk leider van de terroristische zogenaamde Hofstadgroep, is op de ochtend van de moord op Theo van Gogh per auto het land uitgesmokkeld.
Met een vliegticket, gekocht in Zierikzee, en een vals paspoort kon hij via Zaventem naar zijn vaderland reizen.

Dat blijkt uit nieuwe gegevens van justitie. Die beschikt ook over een getuige die zegt de inlichtingendienst AIVD vooraf te hebben gewaarschuwd voor de moord op Theo van Gogh door Mohammed B. De inlichtingendienst zegt dat de man een 'fantast' is.
Het nieuwe materiaal sterkt justitie in de overtuiging dat de moord op Van Gogh geen eenmansactie was, maar een goed voorbereide aanslag van een groep fanatieke moslims, onder leiding van Al I.
Die blijkt bij zijn vlucht te zijn geholpen door zijn landgenoot Achmad A. Deze man, die vastzit voor vrouwenhandel en paspoortzwendel, heeft Al I. een vals paspoort verschaft. Zo kon Al I. ondanks een internationaal opsporingsbevel tegen hem toch Europa verlaten.

Achmad A. heeft tijdens uitgebreid verhoor verklaard dat hij Al I. in de ochtend van 2 november met de auto naar Zaventem reed. Vandaar vloog hij via Athene naar Turkije, waarna hij verder reisde naar zijn geboorteland Syrië. Daar zou hij nu nog steeds verblijven.

.

Nu in het nieuws