Dertienjarig meisje gebeten door honden in Gent

Print
Twee honden hebben dinsdagavond in Gent een dertienjarig meisje aangevallen. Het meisje, van Bosnische nationaliteit, werd overgebracht naar het Jan Palfijn-ziekenhuis met ernstige verwondingen, maar zij mocht al in de loop van de avond naar huis.
Het meisje liep om 17.45 uur voorbij de woning waar de honden, een pitbull terriër en een American Stafford, verbleven. De voordeur van die woning stond op een kier en toen het meisje langsliep, duwden de honden de kier verder open en vielen het kind aan. Zij werd gebeten in de rechterbil en de linkerheup.
Een buurtbewoner zag de aanval en verwittigde de hulpdiensten. Hij kon ook de honden verjagen. Even later kwam ook de eigenaar van de dieren, die lag te slapen, naar buiten en hield zijn honden in bedwang. Het gewonde meisje werd overgebracht naar het Jan Palfijn-ziekenhuis waar zij op de spoedafdeling verzorgd werd. Haar verwondingen waren ernstig, maar in de loop van de avond mocht zij het ziekenhuis al verlaten.
De twee honden werden niet afgemaakt en evenmin in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk wat er met hen zal gebeuren. Het is al het vierde incident met agressieve honden in het Gentse op een maand tijd. Op 6 april moest de politie al twee Rottweilers doodschieten omdat de dieren hen aanvielen tijdens een huiszoeking. Vorige week donderdag, 21 april, werd in Oostakker een man aangevallen door een loslopende pitbull. Het slachtoffer werd daarbij in de hals gebeten en verkeerde een tijdlang in levensgevaar. De pitbull werd door de politie afgemaakt. Het laatste incident deed zich zondagavond voor in Wondelgem. Toen probeerde de hondenbrigade een loslopende hond te vangen, maar toen het dier zich tegen de politieagenten keerden, moesten de agenten ook dit dier neerschieten.

.

Nu in het nieuws