Fourniret verhoord over vermoorde Isabelle Laville

Het verhoor van Michel Fourniret door de onderzoeksrechter Bernard Claude, in het kader van de Franse rogatoire commissie, is woensdag kort voor 13 uur beëindigd. Het verhoor ging enkel over de locatie van het stoffelijk overschot van Isabelle Laville.

BR> Volgens zijn advocaat, meester Balleux, heeft Fourniret opnieuw bevestigd dat hij het meisje in een put heeft gegooid aan de kant van een weg, op een plaats die hij niet goed kende. Op basis van de stafkaarten die hij voorgeschoteld kreeg, heeft hij eerst verschillende potentiële plaatsen aangeduid. Daarna bakende hij een nogal vage perimeter af waarbinnen hij het meisje begraven zou hebben.

Fourniret wordt namiddag ondervraagd door de speurders van de GDA (Gerechtelijke Dienst van het Arrondissement) van Dinant over de plaats waar het stoffelijk overschot van Farida Hamiche ligt. Zij verdween in 1988, op 33-jarige leeftijd, in de omgeving van Parijs. Fourniret heeft bekend haar gedood te hebben. Hij zou haar lichaam hebben begraven in het departement Yvelines, dichtbij Versailles.

Monique Olivier zal woensdagnamiddag door onderzoeksrechter Bernard Claude in het kader van een rogatoire commissie ondervraagd worden over de verdwijning en doding van Jeanne-Marie Desramault. Het stoffelijke overschot van die vrouw werd vorige zomer aangetroffen op het Domaine du Sautou, dichtbij Sedan.

Nu in het nieuws