Vlaams Belang voert actie

Print
Het Vlaams Belang dreigt ermee "via burgerlijke ongehoorzaamheid en acties in de VRT-studio's de boycot van de openbare omroep ten aanzien van het Vlaams Belang te zullen aanvechten". Dat heeft Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter woensdag aan de mandatarissen van zijn partij gezegd na het onderhoud met Tony Mary, gedelegeerd bestuurder van de openbare omroep.
Het directiecomité van de VRT houdt vast aan de aanpassingen die het college van hoofdredacteurs aanbracht aan de nota "De VRT en de democratische samenleving", die met zich meebrengt dat het Vlaams Belang niet behandeld mag worden als de andere partijen. Dat betekent onder meer dat vertegenwoordiges van Vlaams Belang niet in dezelfde mate aan het woord komen als vertegenwoordigers van andere partijen.

Het Vlaams Belang is van plan bij de Raad van State een procedure tegen de VRT aan te spannen wegens "overtreding van het verbod op censuur en de plicht om op een neutrale en objectieve manier te berichten". Acties zoals de protestactie van woensdag voor de ingang van de VRT zullen worden herhaald.

De VRT wenst geen commentaar te geven op de inhoud van het gesprek dat Tony Mary woensdagvoormiddag met Dewinter, Annemans, Vanhecke en Van Hauthem had. "Vlaams Belang had om een gesprek gevraagd en heeft dat gekregen. Wij doen geen uitspraken over wat er gezegd is", reageert VRT-woordvoerster Hilde Debackere.
Nu in het nieuws