Man terroriseerde ex-vriendin

Print
De rechtbank van Antwerpen veroordeelde Abdessamad B. tot zes jaar gevangenis. De man terroriseerde zijn ex-vriendin met de hulp van familie en vrienden.
Abdessamad B. (25) kon de breuk met zijn Spaanse vriendin Silvia A. niet verwerken. Daarop startte hij in april 2004 een terreurcampagne die twee maanden duurde. Hij verkrachtte zijn ex-lief en vertelde zijn kameraden dat ze haar mochten lenen voor 100 euro. Als Silvia kon ontsnappen, slaagde hij er telkens in haar opnieuw van haar vrijheid te beroven. Het geweld bereikte een hoogtepunt toen B. probeerde de vrouw te wurgen. Hij beschikte over een toestel om elektrische schokken uit de delen. Na een nieuwe ontvoering verplichtte de bende Silvia zich te prostitueren in het Schipperskwartier.
De rechtbank oordeelde dat de familieleden, inclusief de ouders en de vrienden, een bende vormden rond Abdessamad. Zij hadden als doel Silvia psychisch en fysisch te schaden. Abdessamad B. kreeg zes jaar. Arne V.G. die bij de meeste feiten betrokken was, liep een veroordeling op van vier jaar waarvan twee jaar effectief. Broer Hafed B. moet achttien maanden in de cel. Sabrina S. die de laatste ontvoering mee beraamde, werd bij verstek veroordeeld tot één jaar. Vier medebeklaagden kregen een straf met uitstel tussen tien en zestien maanden. Zes beschuldigden gaan vrijuit bij gebrek aan bewijzen. De rechtbank kende Silvia 12.500 euro schadevergoeding toe, de helft van wat ze vroeg.
Nu in het nieuws