Antwerpse politie pakt zeven illegalen op bij controleacties

De lokale politie heeft woensdag bij een controleactie aan het De Coninckplein in Antwerpen vier mensen aangetroffen die illegaal in ons land verbleven. De politie controleerde in de buurt eveneens negen telefoonwinkels en ontdekte daar nog eens drie illegalen.

Belga

Bij de actie aan het De Coninckplein werden 92 voertuigen en 120 mensen gecontroleerd en werd vooral aandacht besteed aan voertuigen die niet in orde waren, foutparkeerders en verdachte bestuurders en voertuigen. De politie pakte twee mensen op van wie de ene een verboden wapen en de andere verdovende middelen op zak had. Drie personen die flink boven hun theewater waren, vlogen een nachtje achter de tralies om te ontnuchteren. Er werden ook vier mensen aangetroffen die geseind stonden. De vier illegalen werden gerepatrieerd.

Bij de controle op de telefoonwinkels en een vzw in de buurt werd een winkel verzegeld nadat er voor de derde maal inbreuken op de verplichte sluitingsuren waren vastgesteld. De drie illegalen die de politie bij deze actie aantrof, kregen het bevel het Belgische grondgebied te verlaten.

Nu in het nieuws