Alle cafés van Gent staan op één plan

Gent heeft sinds vandaag een nieuw plan waar alle uitgaansgelegenheden op staan. De toeristische infodienst voor jongeren Use-It heeft een poster laten drukken, met daarop liefst 288 cafés, gaande van studentencafés over alternatieve cafés tot volkscafés.

Belga

Op de poster wordt elke bar kort beschreven: welke speciale bieren zitten er op de tap, welke muziek wordt er gedraaid en welke zijn de specialiteiten van het huis. Ook de gebaren die een geroutineerde stamgast gebruikt om zich verstaanbaar te maken, zijn op de poster weergegeven. Zo staat een opgestoken wijsvinger voor één pintje, een swingende wijsvinger voor een tournée. Gebaren die de meeste Belgen misschien kennen, maar die handig kunnen zijn voor buitenlandse toeristen. Het plan is immers gedrukt op 12.000 exemplaren, waarvan een deel in het Engels. Het is gratis af te halen bij Use-it naast de Vooruit en wordt ook verspreid via displays in enkele van de 288 cafés.

Veerle Devos van Use-it: "Opvallend aan het nieuwe caféplan is de opkomst en het succes van een nieuwe soort volkscafés. Denk maar aan Het Gouden Hoofd in de Slachthuisstraat, Fabula Rasa aan de Lousbergskaai, Staminee Het Genoegen aan Marialand of het alternatieve eetcafé De Spinnekop vlakbij de Watersportbaan.

Daar komen zowel buurtbewoners als jong alternatief volk, om te kaarten, gezelschapsspelletjes te spelen en met elkaar te praten. Ook café Fatima aan kunstschool Sint-Lucas is een prima voorbeeld van die trend".

Nu in het nieuws