Berchems bouwproject De Veldekens gaat laatste fase in

Het bouwproject in de nieuwe Berchemse woonwijk De Veldekens gaat de laatste fase in. Projectontwikkelaar Vooruitzicht begint met de bouw van tuinwoningen, luxueuze parkappartementen en budgetvriendelijke flats.

jforier

”We willen een zo groot mogelijk doelpubliek bereiken”, zegt Filip Canfyn, algemeen directeur projectontwikkeling van Vooruitzicht. ”Eind januari heeft het schepencollege de stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van het park van ongeveer 1 hectare goedgekeurd. Het wordt een avontuurlijk geheel van bomen en driedimensionale vormen in groen. Er komen meerdere verharde paden die aansluiten op de omliggende straten. Voor de kinderen is er een speeltuin. De kostprijs bedraagt zo’n 375.000 euro.” Aan de rand van het park komen park-appartementen en 31 tuinwoningen. ”Wegens hun ligging en luxueuze afwerking zijn de parkappartementen iets duurder geprijsd dan de bestaande Or-pheusappartementen. De tuinwoningen worden karakteristieke eengezinswoningen met veel ruimte en licht, vier slaapkamers, een garage en een tuin. De gronden waarop de woningen komen, gaan van 180 tot 500 vierkante meter.

De gemiddelde prijs van een tuinwoning bedraagt 224.000 euro, exclusief kosten en BTW”, legt Filip Canfyn uit. Tot slot worden in de Filip Williotstraat budgetvriendelijke flats gebouwd. ”Vanaf 110.000 euro heb je een prachtig appartement met twee slaapkamers. Net zoals de tuinwoningen zijn deze Williotflats een ontwerp van de Antwerpse architecte Christine Conix.”

Nu in het nieuws