Van Campenhout pleit voor meer inspanningen voor promotie tram 3

Schepen Ludo Van Campenhout (VLD) is geen voorstander van een evenementenkaart in de omgeving van het Sportpaleis. ”Je kan moeilijk een vrijgeleide creëren voor wildparkeren.”

jforier

Gemeenteraadslid Caroline Drieghe (Vlaams Belang) vroeg dinsdagavond tijdens de commissie Ruimtelijke Ordening de schepen om zo’n kaart te introduceren. Naar analogie met de hoffelijkheidskaart rond de Grote Markt. ”Als buurtbewoners tijdens een evenement de kaart in hun wagen leggen, weet de politie bij een foutparkeerder snel om wie het gaat. En hoeft er niet meteen een pv te worden opgesteld.” ”De hoffelijkheidskaart geldt voor handelaars die in een bepaalde tijd mogen laden en lossen. Dat is geen toelating tot foutparkeren”, reageerde de schepen. ”We zoeken naar definitieve oplossingen. Die moeten vooral komen van de ondergrondse parking in het Lobroekdok. Ondertussen zetten we, op vraag van de buurt, de straten in de wijk Kronenburg af tijdens evenementen in het Sportpaleis. Dat kan ook voor Ten Eekhove. Maar de vraag is of de buurt dat aanvaardbaar vindt, want als je mensen op bezoek krijgt, is dat niet zo evident. We houden dus wel rekening met de verzuchtingen van de bewoners.”

Van Campenhout vindt dat het Sportpaleis meer de park & ride in Merksem en Zwijndrecht zou kunnen promoten zodat bezoekers sneller tram 3 nemen. ”De Lijn is vragende partij voor een combi-ticket tijdens concerten. Daarvoor kan het Sportpaleis meer doen. Net als met de aanleg van de parking aan Bloemmolens waar de stad de vergunning om 900 parkeerplaatsen te creëren, heeft afgeleverd. Men moet het terrein enkel egaliseren.” Caroline Drieghe stelde vast dat de schepen veel ideeën levert. ”Maar hopelijk wordt het eindelijk eens concreter. De buurt blijft met de problemen zitten.”

Nu in het nieuws