Huizen Van Immerseelstraat klaar voor afbraak

Buiten één huurder is de volledige huizenrij in de Antwerpse Van Immerseelstraat aan de kant van de sporen ontruimd. Eind maart begint de afbraak van de woningen. Ze maken plaats voor een tunnel.

jforier

De ondergrondse tunnel leidt naar de parkings van de NMBS en het Kievitplein. De Van Immerseelstraat wordt zo ontlast van het verkeer. De toegang van de tunnel bevindt zich tussen de Wip- en de Somersstraat. De straat wordt verbreed tot 22 meter, en wordt een groene en autoluwe laan. Afgelopen maandag vertrokken de laatste bewoners. Zij kochten een nieuwe woning of vonden een sociale woning. Het ging om een twintigtal bewoners. Eén huurder heeft nog geen nieuwe woning gevonden. De stad Antwerpen helpt mee in het zoeken naar een geschikte woonplaats. Omdat de woning pas in april wordt afgebroken, mag de huurder nog tot dan in de Van Immerseelstraat wonen. Over enkele dagen beginnen de voorbereidingen voor de afbraak van de huizen.

Eind maart gaan de eerste woningen tegen de vlakte. De graafwerken voor de tunnel starten half april. De tunnel en de aanleg van de Van Immerseelstraat zijn normaal klaar in de zomer van 2006.

Nu in het nieuws