Zeven groepen dingen naar Militair Hospitaal

Zeven consortiums zijn kandidaat om het Militair Hospitaal te kopen. Het gaat om grote namen binnen de wereld van de architecten en de projectontwikkelaars.

jforier

Geïnteresseerde architecten, projectontwikkelaars en aannemers konden zich dinsdag kandidaat stellen voor het kopen van 7,7 hectare Militair Hospitaal. Zeven groepen deden dat. Het gaat om: Skyline Projects, Van Roey Project (met Fortis bank, Stramien, architecten Storme Van Ranst en VBM Architecten), architect-stedenbouwkundige Jo Crepain, architect Stijn Peeters (met Amber-Bouwfonds, CFE, Van Wellen, ABEB en Willemen), architectenbureau Stephan Beel-Lieven Achtergael (met promotor Van Haerents), Groep Planning (met Architectuur&Stedelijkheid en Fortis Realestate Development) en architectenbureau Poponcini-Lootens (met projectontwikkelaar Himmos, Heymans, WIT, DMT en KCAP).

Een jury selecteert drie kandidaat-kopers die hun visie over de ontwikkeling van het Militair Hospitaal mogen uitwerken. Wie kans wil maken om naar de tweede ronde te gaan, moet minstens 10 miljoen euro op tafel kunnen leggen voor de aankoop van het Militair Hospitaal. De kandidaten moeten bovendien financieel betrouwbaar zijn en al bewezen hebben dat ze zo’n omvangrijk project aankunnen. Ook de samenstelling van het projectteam is een belangrijk criterium.

Nu in het nieuws