Plannen voor plastieken bierpotten doen Oktoberfest geweld aan

Print
Plannen om sterke plastieken bierpotten dit jaar te introduceren op de Oktoberfesten veroorzaakten maandag heel wat deining in München, waarbij een woordvoerder van de plaatselijke brouwerijen van mening was dat het klinken van glas tegen glas de essentie bevatte van 's werelds grootste bierfeest.
Ludwig Hagn, uitbater van de Loewenbraeu tent, verklaarde eerder dat hij zo onder de indruk was van de plastieken potten die gebruikt werden op de Russische versie van de Oktoberfesten in Moskou dat hij hetzelfde wou uitproberen in München.
Ze betekenen niet alleen minder gebroken glas, maar ze zijn ook een pak lichter om te dragen voor het personeel, dat dikwijls tien potten van een liter tegelijkertijd meezeult.

Toni Roiderer vond het maar een "absurd idee" en zei dat alle brouwers Hagn hebben gewaarschuwd dat hij alleen staat met zijn vinding.
"Hier in Beieren is bier een culturele schat. Wanneer we samenzitten en klinken is dat het geluid van onze kerkklokken, een symbool van harmonie en vrolijkheid", zei Roiderer.
"Als je geen glasscherven kan verdragen, dan moet je het bier maar tappen in kartonnen bekers met een rietje", voegde hij er op sarcastische toon aan toe.
Nu in het nieuws