Nanocyl huldigt nieuwe proeffabriek in te Sambreville

Print
Het Waalse bedrijf Nanocyl heeft maandag in Sambreville een nieuwe 'proeffabriek' ingehuldigd. Het bedrijf investeerde 2 miljoen euro in de nieuwe vestiging, die ervoor zal zorgen dat Nanocyl 's werelds grootste producent wordt van minuscule koolstofbuisjes ('carbon nanotubes' in het Engels).
Die koolstofbuisjes worden beschouwd als het synthetisch materiaal van de toekomst. Momenteel worden ze onder meer gebruikt bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie flat screens.
De ontwikkeling van een nieuwe reactor is de eerste fase van een investeringsplan van 5 miljoen euro, dat gefinancierd wordt door een kapitaalsverhoging, door een terugvorderbaar voorschot van het Waalse gewest en door de bank.
"Dit is een scharnierfase, die Nanocyl ertoe in staat stelt een semi-industrieel bedrijf te worden, in de plaats van een universitaire spin-off", zei Dominique Jozeau, bestuurder van het bedrijf. "Dankzij de nieuwe reactor, die ontwikkeld werd op basis van een prototype van de universiteit van Luik, kan de productie van de koolstof-nanotubes honderd keer vermenigvuldigd worden terwijl de verkoopprijs gevoelig verlaagd wordt", voegde hij er nog aan toe.
Nanocyl zou dagelijks zo'n vijftien kilo koolstof-nanotubes moeten produceren.
Nu in het nieuws