Basket NBA: Suns beëindigen zegereeks van Pistons

Print
Phoenix heeft donderdagnacht in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA) een einde gemaakt aan de zegereeks van acht opeenvolgende overwinningen van de Detroit Pistons. De Suns haalden het, onder andere dankzij de uit blessure teruggekeerde All Star Steve Nash, met 100-97 van de leider in de Central Division.
Nash, die drie wedstrijden moest missen door een hamstringblessure, scoorde 16 punten en gaf 14 assists. "Steve Nash is alles voor dat team", loofde Pistons guard Chauncey Billups (17 punten) zijn tegenstander. "Wanneer ze winnen is het omdat hij (Nash) dat mogelijk maakt. Verliezen ze, is het omdat hij dat nièt deed. Dat brengt veel druk mee voor één man, maar hij vervult zijn job prachtig."
Bij de thuisploeg, na San Antonio (.772) het team met het hoogste winstpercentage (.759) in de NBA, bleken ook Amare Stoudemire (26 punten) en Quentin Richardson (20 punten) goed bij schot. Voor huidig NBA-kampioen Detroit lukte Rasheed Wallace 22 punten en 13 rebounds.
Nog donderdagnacht won Miami met 90-106 bij New Jersey. Bij de bezoekers keerde Shaquille O'Neal terug uit knieblessure en was hij meteen goed voor 20 punten en 13 rebounds. Alonzo Mourning (27 punten) had ook een groot aandeel in de zege van Heat, dat een derde opeenvolgende zege boekte en de beste ploeg in de Eastern Conference is (.729).
In de derde wedstrijd van vorige nacht zette Denver in eigen huis Indiana opzij (96-87). De Nuggets, waar Carmelo Anthony 28 punten scoorde, profiteerden optimaal van het uitvallen van Pacers' All Star forward Jermaine O'Neal in het begin van de wedstrijd om zo hun vijfde opeenvolgende zege te boeken.
MEEST RECENT