Agent schiet op banden verdacht voertuig Antwerpen

Print
Toen een geseinde wagen donderdagnamiddag niet wilde stoppen voor een politiecontrole aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout heeft een agent naar de banden van die auto geschoten. Dat heeft het Antwerpse parket vrijdag meegedeeld.
Donderdagochtend stond een vrachtwagen hinderlijk geparkeerd aan de Helmstraat. Een auto kon niet voorbij. De bestuurder stapte uit de wagen en ging naar de vrachtwagenchauffeur. Er werd een tijdje over en weer gepraat en op een bepaald ogenblik werd door de autobestuurder een mes getoond en aan het portier van de vrachtwagen gesleurd.
De politie werd erbij gehaald maar ondertussen had de agressor de plaats al verlaten. Via een signalement zag een politiepatrouille even later de auto rijden op de Turnhoutsebaan. Het voertuig werd aangemaand om te stoppen. Toen een agent uitstapte en nog eens teken deed om halt te houden, hield de auto even in maar gaf nadien plankgas. De agent moest opzijspringen en trok vervolgens zijn wapen. Hij vuurde op de banden van het voertuig.
Uiteindelijk werd de auto leeg aangetroffen door een fietspatrouille aan de Helmstraat. Even later kon de chauffeur, een 21-jarige man van allochtone afkomst uit Antwerpen, worden opgepakt in de Ooievaarstraat. Hij zei in paniek te hebben gehandeld. Het feit dat in de wagen een minderjarige zat die gevlucht was uit een instelling in Mol zou daar volgens het parket wel voor iets hebben kunnen tussengezeten.
MEEST RECENT