Basket - NBA: Kampioen Detroit veel te sterk voor Lakers

In de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA) heeft regerend kampioen Detroit vrijdagnacht een vlotte zege geboekt op het veld van de LA Lakers: 90-111.

Belga

Tayhshaun Prince tekende voor 26 punten, Chauncey Billups was goed voor 23 punten. Ook Rasheed Wallace (19 ptn) en Richard Hamilton (18 ptn, 8 assists) waren bij de zaak.

Het was al de zesde opeenvolgende zege voor Detroit dit seizoen, hun elfde overwinning in de voorbije 12 wedstrijden. "We hebben het goede ritme gevonden. Tijdens deze periode van het jaar steken we altijd een tandje bij. We willen de play-offs ingaan met fraai basket", getuigde Hamilton.

Bij de thuisploeg maakte Kobe Bryant 20 punten en gaf 11 assists. Voor de Lakers kwam met de zwaarste thuisnederlaag van het seizoen een einde aan een reeks(je) van drie opeenvolgende zeges. "Ze spelen opnieuw als de Detroit Pistons van vorig jaar", loofde Bryant de tegenstand.

Erg spannend was het in de partij tussen de Portland Trail Blazers en de Atlanta Hawks. De thuisploeg haalde het met het kleinste verschil (102-101). De Hawks, die voor de 18e opeenvolgende keer op verplaatsing verloren, wachten al sinds 10 december op een zege buitenshuis.

Nu in het nieuws