Greet De Keyser (VRT) heeft exclusief interview met Bush

Print
Naar aanleiding van de Europese trip van de Amerikaanse president George W. Bush heeft VRT-correspondent Greet De Keyser morgen/vrijdagochtend Amerikaanse tijd een exclusief interview voor België met Bush. Het interview wordt opgenomen in de 'Map Room' van het Witte Huis in Washington. De uitzending volgt in het Journaal van 19.00 uur op Eén, en in Terzake op Canvas.
De Keyser had in 2001, aan de vooravond van de toenmalige trip van Bush naar Europa, al eens een interview met de VS-president. Dat was toen zeer kort, en samen met een collega van de RTBF. Nu krijgt de journaliste Bush alleen ter beschikking, en langer. Het gesprek zal vooral gaan over de manier waarop Bush de transatlantische relaties wil herstellen en hoe hij het vertrouwen van Europa wil terugwinnen. Andere onderwerpen zijn de Amerikaanse houding tegenover Iran en Syrië, en de rol van de VS in Centraal-Afrika.

De Keyser is als VRT-correspondent in Washington intussen afgelost door Johan Depoortere. De aanvraag voor een interview met Bush dateert echter van vlak na zijn herverkiezing op 2 november 2004, en van zodra duidelijk werd dat de president begin 2005 naar Europa zou afzakken, aldus Paul De Borgher van de persdienst. Hij herinnert eraan dat de toekenning van een interview aan een kleine zender als de VRT niet dadelijk in kannen en kruiken is.
MEEST RECENT