Eddy Baldewijns wordt ereburgemeester

Print
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (VLD) heeft voormalig SP-minister van Openbare Werken en Onderwijs Eddy Baldewijns de titel van ereburgemeester verleend.
Keulen deed dat op vraag van de gemeenteraad van het Zuid-Limburgse Gingelom, waar Baldewijns van 1989 tot 2004 burgemeester was.
Baldewijns nam in november van vorig jaar omwille van persoonlijke en medische redenen ontslag als burgemeester van Gingelom. Hij werd als burgemeester opgevolgd door Charly Moyaerts.
Baldewijns stapte 40 jaar geleden in de gemeentepolitiek. Op 1 januari 1989 werd hij verkozen tot burgemeester van Gingelom. Op nationaal politiek vlak maakte Baldewijns zijn opgang in 1977 als volksvertegenwoordiger. Dat bleef hij tot 1995. In de periode 1994-1995 was hij voorzitter van het Vlaams Parlement.
In 1995 werd Baldewijns Vlaams minister van Openbare werken, Vervoer en Ruimtelijke Ordening. Nadien kreeg hij ook de portefeuille van Onderwijs. Op 1 december 1999 nam Baldewijns afscheid van de nationale politiek en werd hij Belgisch adjunct-generaal van de Benelux Economische Unie.
MEEST RECENT