‘Illegaal’ parkeerverbod zorgt voor heisa in Ekeren

Print
Een geparkeerde bestelauto werd weggesleept, maar later beweerde de politie dat de verbodsborden ‘illegaal’ waren. Is de boete dan ook illegaal? En wat met de takelkosten?
De Boerendijk maakt deel uit van de omleiding uitgestippeld voor de heraanleg van de Veltwijcklaan. Aan het kruispunt met de Kloosterstraat was het de eerste dagen van de werkzaamheden ontzettend druk. Een tijdelijk parkeerverbod moest raad brengen. Zo konden auto’s op twee rijstroken voorsorteren, waardoor het probleem beheersbaar werd. Maar de verbodsborden verdwenen na welgeteld vijf dagen (en er staan er nog geen nieuwe). ”De aannemer plaatste die borden”, luidde het bij de politie. ”Dat kan niet en daarom haalden we ze weg.”
Vijf dagen lang gold er dus een ‘illegaal’ parkeerverbod aan de Boerendijk. Bewoner Benjamin Mertens werd er het slachtoffer van. ”Ik had die borden niet gezien”, vertelt hij. ”Ze stonden trouwens alleen aan het begin van de straat. Mijn voertuig werd op 31 januari weggesleept. Het ophalen van de bestelwagen kostte me 124 euro en nu viel ook nog een parkeerboete in de bus. En dan te weten dat de borden de volgende dag verdwenen!” De lokale politie heeft weet van Mertens’ belevenissen.
”Intussen is er een navolgend pv opgemaakt met een verduidelijking van de situatie, onder meer dat de aannemer de verbodsborden op eigen houtje had geplaatst”, weet politiewoordvoerder Kathleen Brughmans. ”Dat pv werd overgemaakt aan het politieparket. Daar moet men nu beslissen of deze man wordt vervolgd of niet.” En de al betaalde takelkosten? ”Als iemand ons al heeft betaald voor zijn getakeld voertuig en hij wordt later vrijgesproken, betalen wij die 124 euro terug”, vertelt Raymond Anthoni, zaakvoerder van Depannage 2000. ”Wij vorderen die som dan van de stad.” Het komt allicht dus wel in orde voor Benjamin Mertens.
MEEST RECENT