Actiecomité Bremweide Deurne trekt naar stadhuis

Print
Het actiecomité ‘Vrienden van de Bremweide’, waarin tientallen hondenbezitters zich verenigd hebben, trekt maandag 21 februari naar het stadhuis. ”We willen dat we onze honden vrij kunnen laten rondlopen op de Bremweide”, klinkt het.
De Bremweide, vlak achter het Bosuilstadion in Deurne, wordt door hondenbezitters al minstens dertig jaar gebruikt om hun honden uit te laten. De Deurnese schepen John Mangelschots zou dit destijds hebben gedoogd. Tot vorige week stonden er trouwens aan de ingangen van de Bremweide borden met de vermelding Hondenweide. Aan dit ‘gedoogbeleid’ kwam enkele weken geleden plots een einde.
Na aanhoudende klachten over hondenpoep en loslopende honden werden aan de ingangen nieuwe borden geplaatst, waarop werd aangegeven dat honden niet langer vrij mochten rondlopen. Op één bord werd zelfs een totaalverbod op honden aangekondigd. Volgens het bevoegde kabinet van schepen Pairon (Groen!) is de Bremweide recreatiezone, en dus moeten honden aan de leiband. De tientallen hondenbezitters, die dagelijks gebruik maken van de Bremweide, pikten dit niet en richtten spontaan het actiecomité De Vrienden van de Bremweide op. Maandag trekken ze naar het stadhuis om hun eis kenbaar te maken.
”De Groenen hebben wilde plannen met de Bremweide, maar die zien wij niet zitten”, zegt Willy De Veijver. ”Er is sprake van twee kleine, omheinde hondenloopzones. Wij willen gewoon dat de situatie blijft zoals ze al meer dan dertig jaar is.”
MEEST RECENT