Tweede titel voor Benjamin Raich op WK alpineskiën

De Oostenrijker Benjamin Raich heeft zaterdag op het WK alpineskiën in het Italiaanse Bormio een tweede wereldtitel veroverd. Raich, die eerder al de beste was op de combiné, zegevierde zaterdag in de slalom. Hij won eerder deze week ook al zilver op de reuzenslalom en brons in de Super G.

Belga

De 26-jarige skiër uit Pitstal haalde het zaterdag voor zijn landgenoot Rainer Schoenfelder en de Italiaan Giorgio Rocca. De Amerikaan Bode Miller werd uitgeschakeld in de tweede manche. De 27-jarige Miller was gebrand op de zege op de slalom; een zege die hem een plaats in de geschiedenisboeken had opgeleverd. Miller werd eerder al wereldkampioen op de afdaling (Bormio), de Super G (Bormio), de reuzenslalom (Sankt-Moritz 2003) en de combiné (Sankt-Moritz 2003) en kon de enige skiër worden die goud won in de vijf disciplines.

De eerste manche werd zaterdag drie vroegere winnaars fataal: de Kroaat Ivica Kostelic (2003), de Oostenrijker Mario Matt (2001) en de Fin Kalle Palander (1999).

Oostenrijk eindigt dankzij de dubbel op de slalom op de eerste plaats in het individuele medailleklassement, met 3 gouden, 3 zilveren en 4 bronzen plakken.

Nu in het nieuws