Spanje en Italië favoriet voor vijfde EK Futsal voor landenteams

In het Tsjechische Ostrava, dicht bij de Pools grens, begint maandag het Europees kampioenschap Futsal voor landenteams. 36 landen namen een jaar geleden deel aan de kwalificatietornooien. Daaruit ressorteerden de acht deelnemende teams. Ze werden door het lot ingedeeld in twee groepen van vier teams. De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finales.

Belga

Wereldkampioen Spanje en uittredend Europees kampioen Italië gaan opnieuw - zo zijn de algemene verwachtingen - de strijd aan voor het meesterschap. Op het WK twee maanden geleden in Taiwan versloeg Italië de Spanjaarden in de voorronde maar in de WK-finale toonde Spanje zich de betere en werd wereldkampioen. Het lijkt opnieuw zulke tweestrijd te gaan worden. Eerst om het meesterschap in groep B en nadien om via de halve finales in de finale opnieuw op mekaar te stuiten.

Of Nederland enige kans maakt, wordt in twijfel getrokken. Oekraïne, Rusland en Tsjechië worden als tegenstrevers in groep A hoger aangeslagen. Veel zal afhangen van de eerste wedstrijd maandag 15 februari tegen Rusland. Dinsdag 15 februari is Oekraïne de tegenstrever. Oranje sluit donderdagavond 17 februari af tegen het team van organisator Tsjechië.

De vorige Europese titels waren voor Italië in 2003 (in het Italiaanse Caserta), Spanje in 2001 (in Moskou), Rusland in 1999 (in het Spaanse Granada) en Spanje in 1996 (ook al in Granada). Zo goed als alle wedstrijden worden live uitgezonden op Eurosport.

Nu in het nieuws