Meer geld voor scholen en zorg

De Vlaamse regering heeft al een bestemming voor de 150 miljoen euro die de verkoop van Gimv-aandelen zeker zal opbrengen. De helft gaat naar nieuwe rusthuizen, gehandicapteninstellingen, schoolgebouwen en sociale woningen.

Belga

De Vlaamse regering gaat 30 tot 35 pct van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (Gimv) verkopen. Dat moet volgens de Vlaamse minister-president Yves Leterme (CD&V) minstens 150 miljoen euro opleveren.

De helft van dat geld injecteert de Vlaamse regering in vastgoed: nieuwe rusthuizen, gehandicapteninstellingen, schoolgebouwen en sociale woningen. Wie vandaag een school wil (ver)bouwen, moet minstens zeven jaar wachten.

"Alles in een keer oplossen, gaat niet. Maar de wachtlijsten voor het optrekken van dergelijke gebouwen, moeten dankzij deze inspanning zeker gehalveerd kunnen worden", zegt Leterme in een gesprek met De Standaard.

De andere helft van het geld gaat naar wetenschappelijk onderzoek en de omzetting van de resultaten daarvan in concrete toepassingen.

Nu in het nieuws