Veldrijders uit VTM-docusoap kansloos in GP Eecloonaar

De renners die te zien waren in het VTM-programma "Allez Allez Zimbabwe" waren kansloos tijdens hun laatste rit in het Oost-Vlaamse Eeklo. Best logisch, zegt Alain Deschamps van de Grote Prijs de Eecloonaar. "Ze moesten het opnemen tegen renners als Sven Vanthourenhout, Sven Nys en Richard Groenendaal. En dat was te hoog gegrepen". Vanthourenhout won van Sven Nys in een eindsprint.

Belga

Winnen was echter niet het belangrijkste voor de vijf jonge veldrijders uit Zimbabwe. Ze hebben er zo'n 2,5 maanden opzitten in België. Ex-wereldkampioen Roger De Vlaeminck heeft het vijftal al die tijd onder zijn vleugels genomen en ze klaargestoomd voor het WK veldrijden voor beloften in Duitsland. Ook dat bleek sportief gezien te hoog gegrepen, maar niet getreurd. De renners in de dop zijn uitgegroeid tot BV's van het kleine scherm.

Misschien komt er een vervolg op de docu-soap laat de persdienst van de commerciële zender weten, ofschoon die knoop nog niet is doorgehakt. Maandag vertrekken de helden van de eerste serie alvast terug naar hun thuisland.

Hun aantreden op de veldrit in Eeklo zorgde behalve voor veel persbelangstelling, ook voor extra toeschouwers. Twee gezinnen uit Eeklo hebben de sporters tijdens hun verblijf onderdak geboden en dat liet zich voelen in de aanloop naar deze finale. "De laatste dagen is er in Eeklo over niets anders gesproken", zegt Deschamps. Hij schat dat van de zowat 6.000 toeschouwers voor de Grote Prijs, er toch zo'n 1.000 supporters speciaal voor de renners uit de VTM-serie waren gekomen."

Nu in het nieuws