Andre Agassi verliest in kwartfinales ATP San Jose

De Amerikaan Andre Agassi is er vrijdag op het ATP-toernooi in het Amerikaanse San Jose (380.000 dollar) niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales. Het tweede reekshoofd verloor verrassend in twee korte sets van de als zevende geplaatste Oostenrijker Jürgen Melzer (ATP 36): 6-3 en 6-1.

Belga

"Ik moet geen excuses zoeken, hij was gewoon beter", vertelde de 34-jarige veteraan. De nummer 10 van de wereld won het toernooi maar liefst vijf maal. Het was voor Agassi pas het tweede toernooi van het jaar, na de Australian Open, waar hij ook al in de kwartfinales uitgeschakeld werd door de Zwitserse nummer één van de wereld, Roger Federer.

Zijn landgenoot Andy Roddick (ATP 3) kwam ook in de problemen, maar kon nog wel zijn vel redden. De Zweed Thomas Enqvist (ATP 75) gaf zich pas gewonnen in drie sets: 3-6, 7-6 (8/6) en 7-5. De titelverdediger neemt het in de halve finales op tegen de als derde geplaatste Duitser Tommy Haas, die in drie sets won van de Wit-Rus Max Mirnyi: 6-7 (2/7), 7-6 (7/3) en 6-2.

Jürgen Melzer staat in de halve finales tegenover de Fransman Cyril Saulnier (ATP 55), die in twee sets te sterk was voor de als vierde geplaatste Amerikaan Vincent Spadea: 6-2 en 6-4.

Nu in het nieuws