300 aanwezigen op begrafenis motorcrosser Gaston Rahier

Ongeveer 300 personen hebben zaterdagvoormiddag in Chaineux (Herve) de begrafenis bijgewoond van de ex-motorsportkampioen Gaston Rahier, dinsdag overleden op 58-jarige leeftijd. Onder de aanwezigen waren tal van huidige en voormalige sporters uit de motorwereld, zoals Joël Robert, André Malherbe, Marc Duez, Jean-Claude Laquaye, Eddy Seel, Thierry Godefroid en Christophe Grun.

Belga

Voor de doodskist, waarop twee foto's stonden van Rahier als piloot, hadden twee vrienden de kracht en de vastberadenheid van de ex-topsporter benadrukt in de woorden: "Als je aan iets begon, ging je ermee door tot op het einde".

André Smets, burgemeester van Herve, beschreef Rahier als een "kampioen met een uitzonderlijk palmares en een man die overliep van edelmoedigheid, vriendschap en moed". Hij herinnerde de aanwezigen ook aan de opvallendste van Rahiers vele overwinningen, zoals de drie wereldtitels in de 125cc motorcross (1975,1976, 1977), de twee eindzeges in Parijs-Dakar (1984, 1985), de zege in de rally van de Farao's én zijn Nationale Trofee voor Sportverdienste in 1977.

Nu in het nieuws