Belgische kookboeken vallen in de prijzen in Zweden

Print
Op het tiende internationaal festival voor kookboeken in Zweden, het prestigieuze 'Gourmand World Cookbook Awards', zijn twee Belgische boeken in de prijzen gevallen.
Het gaat om "De Basis - La Base" (Filip Verheyden, uitgeverij Homarus) en "Noordzeevis voor gourmets Zeesterren" (Karel Puype, Stichting Kunstboek).
De boeken werden respectievelijk bekroond in de categorieën "Best Easy Recipes in the World" en "Best Fish and Seafood Book in the World". De jury beoordeelde in totaal zo'n 5.000 kookboeken uit 67 landen. Er werden 34 prijzen uitgereikt voor kookboeken en 14 voor wijnboeken.
Jaarlijks worden er wereldwijd naar schatting 24.000 kookboeken gepubliceerd. Dat zijn er dubbel zoveel als tien jaar geleden. De groei van de kookboekenmarkt hangt samen met de opkomst van kookprogramma's op televisie.

.

Nu in het nieuws