Poorten waterkeermuur Scheldekaaien gesloten

De brandweer van Antwerpen heeft zaterdag omstreeks 18 uur al enkele poorten van de waterkeermuur aan de Scheldekaaien gesloten. "Het waterpeil stijgt sneller dan verwacht. Het staat nu al ongeveer 10 centimeter tot onder de blauwe steen. Daarom worden de poorten vroeger gesloten dan aanvankelijk was aangekondigd", verklaarde Hilde Verhelst zaterdagavond.

Belga

De brandweer zou normaal gezien pas om middernacht beginnen met het sluiten van de poorten. Maar wie zijn auto nog op de Scheldekaaien heeft staan, hoeft niet meteen te panikeren. Een aantal poorten van de waterkeermuur blijft nog open zodat iedereen de kans krijgt om zijn wagen op te halen. Tegen 3.00 uur zondagnacht zouden dan alle poorten onherroepelijk dicht moeten zijn.

De brandweer houdt een oogje in het zeil en zal bestuurders de nodige assistentie bieden waar nodig. "Nu het water al zo hoog staat, is het voor de chauffeurs immers moeilijker om in te schatten waar de kaaimuur eindigt en de Schelde begint. De brandweer houdt daarom toezicht om ongelukken te vermijden", aldus Hilde Verhelst.

Nu in het nieuws