Germinal Beerschot verlaat Veltwijck

Voor voetbalclub Germinal Beerschot is het hoofdstuk Veltwijckpark definitief afgesloten. Het stadion is zo goed als gesloopt, maar nu de bekabeling van de lichtmasten per toeval doorgesneden werd, verhuist de club sneller dan gepland naar de Wilrijkse Pleinen.

kdejager

BR> De bulldozers zijn klaar met de onoverdekte staantribune en met de kleine zittribune. Ook de overdekte staantribune behoort bijna tot de geschiedenisboeken. Alleen de hoofdtribune staat er nog onaangeroerd maar troosteloos bij.

"Dat stuk van het stadion krijgt nog even respijt", weet Fernand Clement, die de sloop voor de stad coördineert. "Omdat er gewerkt wordt op de Veltwijcklaan, kunnen de vrachtwagens het puin niet weghalen. Daarom blijft de hoofdtribune, waarvan het grootste deel ook moet afgebroken worden, nog even staan. Dat kan in het uiterste geval tot de zomer zijn."

Voor Germinal Beerschot maakt het uitstel niets uit. "Vrijdag verhuisden we heel wat materiaal vanuit Ekeren naar de Wilrijkse Pleinen", zegt manager Luc Verheyen. "De bekabeling van de lichtmasten werd toevallig kapotgereden door de arbeiders. De invallers kunnen niet meer in het Veltwijckstadion spelen. Het zou kunnen dat de eerste ploeg er nog even blijft trainen, maar voor ons is het hoofdstuk afgesloten."

De vrijwilligers van het eerste uur, die het Veltwijckstadion mee opbouwden, zitten nog altijd verborgen in een ruimte onder de hoofdtribune. "Niemand kan ons zeggen hoelang we hier nog kunnen komen", vertellen ze. "Maar dat het hier niet lang meer zal duren, is duidelijk."

Nu in het nieuws