Deurne-Noord schreeuwt om einde parkeeroverlast

Buurtcomité 't Schijntje in Deurne-Noord slaakt een noodkreet over de toenemende parkeeroverlast in de omgeving van het Sportpaleis. In een brief aan enkele Vlaamse ministers, het stadsbestuur en de directie van het Sportpaleis eis het een snelle en efficiënte oplossing voor het probleem.

kdejager

BR> "Er gaat geen week voorbij of er vindt wel iets plaats in het Sportpaleis. Dat is goed voor hen, maar wat wordt er gedaan aan de verkeersoverlast, het vuil en het nachtlawaai van de bezoekers", vraagt Leo Schuddinck zich in de brief af. Schuddinck is voorzitter van buurtcomite 't Schijntje en spreekt ook in naam van andere wijkverenigingen.

De buurtbewoners zeggen niets tegen het Sportpaleis te hebben, maar eisen wel een oplossing voor de aanhoudende overlast. "Het kan niet dat een buurtbewoner een boete krijgt omdat hij even dubbel parkeert om boodschappen uit te laden", zegt Schuddinck.

De buurtbewoners vragen zich af wat er met de 'parkeervisie Sportpaleis' is gebeurd. Daarin staat dat de nv Sportpaleis 1 miljoen euro wil investeren in parkeergelegenheid. "En binnenkort komt er in de buurt ook nog een babysportpaleis en een topsporthal. Daarvoor is extra parkeeplaats voorzien. Alleen vragen wij ons af waar die gaat komen?"

Het buurtcomité wil dat er nu snel duidelijkheid komt en zegt dat de dialoog tussen bewoners en overheid nog niet veel heeft opgeleverd. "Als een oplossing uitblijft, rest ons niets anders dan actie voeren en uitzoeken welke juridische stappen we kunnen ondernemen", aldus Schuddinck.

Nu in het nieuws