Al nieuwe kamp voor kersvers wereldkampioen boksen Osei Bonsu

Jackon Osei Bonsu, die vrijdagavond in Sint-Petersburg de IBC-wereldtitel bij de welters veroverde, heeft al een nieuwe kamp op zijn programma staan. Binnen een achttal weken neemt de Belg het opnieuw in Sint-Petersburg op tegen gewezen Europees kampioen Nesterenko. Het gaat om een rematch, want Jackson versloeg Nesterenko al een keer.

Belga

De manager van Osei Bonsu, Renald De Vulder, hoopt dat de kleine wereldtitel van zijn poulain deuren opent. "We hopen op een Europees titelgevecht", klinkt het.

Jackson Osei Bonsu haalde het vrijdag met een technische knock-out in de vijfde ronde van de sterke Rus Mikhail Krivolapov en veroverde zo zijn eerste grote internationale titel. Het werd een ongelooflijk zware kamp voor de Antwerpse Ghanees, aldus Renald De Vulder. "Jackson ging in de derde ronde zelf ook neer op een moment dat het echt geven en nemen was, slag voor slag. De Russische hoek wou na ronde vier opgeven, maar Krivalopov wou van geen ophouden weten. In ronde vijf was het dan over en uit. Ik kan alleen maar fier zijn op Jackson. Hij leverde een schitterende wedstrijd. Even reageerden de Russische supporters fanatiek. Op het moment dat Krivalopov uitgeteld werd, sloeg er iemand met een fles op Jacksons hoofd, maar het viel nog mee. Nadien waren de gemoederen bedaard."

De bokser landt zondagavond omstreeks 21u00 op Zaventem.

Nu in het nieuws