Boksen - Belgisch weltergewicht Jackson Osei Bonsu wint IBC-titel

Onze landgenoot Jackson Osei Bonsu heeft vrijdagavond in het Russische Sint-Petersburg de IBC-wereldtitel bij de weltergewichten gewonnen. De 23-jarige Belgische kampioen van Ghanese afkomst won door technisch knock-out in ronde vijf van de lokale Mikhail Krivolapov.

Belga

In een spectaculaire kamp was zowel Osei Bonsu als Krivolapov al neer geweest vooraleer de Belg uithaalde met een vernietigende links-rechtse combinatie. Osei Bonsu, die nog maar pas van manager veranderde en zo zijn eerste kamp onder Renald De Vulder bokste, bewees daarmee nog maar eens dat hij een puncher van formaat is. Van zijn negentien profkampen won hij er nu achttien, waarvan zestien maal voor de limiet.

"Ik heb mijn best gedaan, wat kan ik zeggen", reageerde Osei Bonsu. "Het was een zware kamp. In ronde vijf had ik hem goed te pakken, hij kwam nog recht na acht tellen, maar kon niet meer op zijn benen staan en werd uitgeteld. Ik ben zo gelukkig. Deze kleine wereldtitel kan voor mij veel deuren openen. Alleen jammer dat de Russische supporters niet zo sportief reageerden en me in de ring kwamen lastig vallen."

De 32-jarige Krivolapov was niet de minste tegenstander. Van zijn eerdere 41 profkampen had hij er nog maar drie verloren en telkens van de allergrootsten: gewezen olympisch kampioen Viatcheslav Ianovski, Europees kampioen Oktay Urkal en WBU-wereldkampioen Richie Hatton, de enige die hem naast Osei Bonsu een nederlaag voor de limiet toediende.

Nu in het nieuws