2 Belgische teams in Ronde van Middellandse Zee

Met Quick.Step en MrBookmaker nemen er twee Belgische teams deel aan de 32e editie van de Ronde van de Middellandse Zee, die woensdag van start gaat in het Italiaanse Sanremo en zondag zijn ontknoping kent in het Zuid-Franse Marseille. Dan weten we wie de opvolger wordt van de Duitser Jorg Jaksche, de laureaat van vorig jaar.

Belga

De eerste etappe, Sanremo-Menton, biedt meteen drie beklimmingen: tweemaal de Vasia (km 37 km, km 58) en na 100 km ook de Poggio. 's Anderdaags wordt er koers gezet vanuit Villeneuve-Loubet naar Bormes-les-Mimosas via de Col de l'Esterel (km 34) en de Col du Gratteloup (km 113). Vrijdag staat de langste etappe op het programma, over 134 km van La Garde naar Toulon, met slechts één beklimming, de Col des Fourches (km 41). Tijdens de voorlaatste dag volgt de vlakke ploegentijdrit over 36 km van Bouc-Bel-Air naar Berre l'Etang. De 32ste editie van de Tour Méditerranéen wordt afgesloten met de etappe Cabries-Marseille met nog drie hellingen: Pas de la Couelle (km 45), Col de l'Espigoulier (km 69) en de Col de la Gineste (km 107).

Quick.Step start met enkele Belgische jongeren en meer ervaren Italianen. "De bedoeling is dat mannen als Bramati, Zanini, Paolini en Pozzato zich in Frankrijk stilaan klaarstomen voor de Tirreno-Adriatico van volgende maand. Voor de jongere, Belgische renners is deze Franse rittenkoers een ideale gelegenheid om conditie op te doen voor het voorjaar in eigen land", stelde sportdirecteur Wilfried Peeters. De jongeren zijn Jurgen Van Goolen, Kevin De Weert, Sebastien Rosseler. Ook de Nederlander Bram Tankink is van de partij.

MrBookmaker stuurt niet zijn sterkste team naar het zuiden. "Wij beschouwen deze ronde als een voorbereiding op het werk dat in eigen land volgt eind deze maand", verduidelijkte Hilaire Van Der Schueren, die de Belgen Francesco Planckaert, Erwin Thijs, Kristof Trouve en Johan Coenen afvaardigde, alsook de Nederlander Matthé Pronk, de Fransen David Boucher en Laurent Paumier en de Brit Jeremy Hunt.

Nu in het nieuws