24 Uren van Daytona: Didier Theys 5e

Didier Theys toonde zich zondag aan de zijde van de Italianen Matteo Bobbi en Fabrizio Gollin met een vijfde plaats de beste van vier Belgische piloten in de 24 Uren van Daytona.

Belga

De zege in de uithoudingsrace was voor het trio Angelelli-Taylor-Collard. Op twee uren van het einde mocht Theys zelfs dromen van een podiumplaats, maar de mechaniek van zijn Doran Lexus was op het einde van zijn krachten, waardoor hij niet kon weerstaan aan de eindspurt van verscheidene tegenstanders.

Onze landgenoot Marc Sluzny (Porsche 996) bereikte zijn doelstelling met een 20e plaats algemeen en een achtste in de GT-klasse.

Minder goed verging het de twee laatste Belgen: Marc Goossens viel na een zeer goede start (top-3) iets voor eenderde van de race uit met een kapotte motor van de Pontiac Riley. Vincent Vosse werd het slachtoffer van een crash met een wagen die zonder remmen zat. Vosses Porsche, die hij deelde met de Oostenrijkers Dieter Quester en Karl Wendlinger en de Engelsman Johnny Mowlem, kwam niet heelhuids uit het avontuur. Onze landgenoot moest zelfs even naar de chirurgische dienst op het circuit voor een volledige check-up... die hem onmiddellijk kon geruststellen.

Nu in het nieuws