Koffie is gezond, zeggen Italiaanse onderzoekers

In tegenstelling tot wat velen geloven, is koffie niet ongezond en kan koffie de lever helpen beschermen tegen bepaalde ziekten, zo stellen wetenschappers uit het land van de espresso.

Belga

Onderzoekers op een recente bijeenkomst in Milaan verklaarden voorts dat het drinken van enkele koppen koffie per dag doeltreffend kan zijn om sommige soorten tumoren te voorkomen.

Zwangere vrouwen hebben geen reden zich zorgen te maken omdat er geen verband is gevonden tussen het drinken van koffie en onderontwikkeling van de foetus of voortijdige geboorten. "Alle ongerustheid over de negatieve effecten van koffie is nu verdreven", zo zei Amleto D'Amicis van Inran, het Italiaanse onderzoeksinstituut gespecialiseerd in voeding. Volgens D'Amicis heeft koffie belangrijke antioxidatie-eigenschappen en werkt het als een goedaardig opwekkend middel. Het kan ook helpen om gewicht te verliezen.

Een over vijf jaar lopende studie naar de effecten van koffie op zwangerschappen bij circa 3.000 moeders kwam tot het besluit dat een normaal koffieverbruik geen nadelige gevolgen heeft op de ontwikkeling van de foetus.

De experten die deelnamen aan de 'Koffie en gezondheid'-conferentie in Milaan, zegden wel dat de dagelijkse consumptie van koffie best niet hoger is dan vijf espresso's.

Nu in het nieuws