Slechts één Belg op drie is tegen uniform op het werk

Belgen staan niet zo afkerig tegen het dragen van een uniform op het werk als wel zou worden gedacht. Slechts een derde van de Belgen (36 procent) kant zich categoriek ertegen. Dat blijkt uit een rondvraag van recruteringswebsite StepStone in acht Europese landen, waaronder België.

Belga

Een ander derde van de Belgische respondenten (31 procent) geeft aan geen problemen te hebben met het dragen van een uniform op het werk, zolang het maar een moderne outfit is. Voor de overige ondervraagden (33 procent) maakt het niet veel uit. In vergelijking met de Europeanen scoren de Belgen gemiddeld. Achtendertig procent van de Europeanen wil niet dat hun werkgever bepaalt wat ze moeten dragen tijdens de kantooruren. Onder de Fransen is meer dan de helft (52 procent) tegen dit idee. Ook 45 procent van de Duitsers weigert een uniform te dragen op kantoor. Italiaanse werknemers reageren gematigder, 41 procent van hen heeft niets tegen een modern werkuniform. Slechts 19 procent van de Noorse werknemers was helemaal gekant tegen het voorstel.

Aan de enquête, die werd gehouden via de websites van StepStone, namen 8.093 werkzoekenden uit acht Europese landen (Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk, België en Nederland) deel.

Nu in het nieuws