Directeur-generaal van Cisco BeLux komt om het leven bij lawine

De directeur generaal van het Belgisch-Luxemburgse filiaal van het Amerikaanse IT-bedrijf Cisco en zijn vrouw zijn om het leven gekomen bij een lawine in de Franse Alpen. Dat werd maandag uit verschillende bronnen vernomen.

Belga

Pascal Methens (40) en zijn echtgenote, Sophie Weyers (40), bevonden zich zondagmiddag, in het gezelschap van een monitor, buiten de piste in Champany (Vanoise) toen een lawine hen meesleurde. Methens was sinds 2 februari 2004 actief als directeur-generaal in het Cisco-filiaal voor België en het Groothertogdom Luxemburg (BeLux), zo werd maandag vernomen bij Cisco Systems Belgium. De zakenman begon zijn carrière bij Apple, waar hij acht jaar werkte vooraleer er directeur-generaal te worden. In 1997 kwam hij aan het hoofd te staan van de multimedia- en internetdivisie van Belgacom. Vervolgens nam hij de functie van vice-voorzitter van de 'corporate business' afdeling van Belgacom op zich en dit tot en met 2003.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde aan Belga bovendien dat de snowboarder die om het leven kwam in Oostenrijk de Italiaanse nationaliteit had, en dus niet de Belgische zoals eerder door een aantal internationale persbureaus werd gemeld. Het slachtoffer was wel getrouwd met een Belgische vrouw uit Oost-Vlaanderen, aldus het ministerie.

De snowboarder, 42 of 43 jaar oud, kwam zondag om het leven bij een lawine in de buurt van Obergurgl, in Tirol. Hij bevond zich op dat moment buiten de pistes ondanks het aangekondigde lawinegevaar.