SCA Packaging: sluiten om toekomst in België te vrijwaren

De beslissing om de vestiging van SCA Packaging in Anderlecht te sluiten was "de enige manier om onze toekomst in België te vrijwaren", ook al zal dit helaas een impact hebben op 134 banen. Dat heeft Ludwig De Mot, directeur van SCA Packaging Belgium maandag gezegd. Volgens hem was een uitbreiding van de Brusselse vestiging onmogelijk.

Belga

"Onze vestiging in Anderlecht is gesitueerd op een terrein van 23.000 vierkante meter, waarvan 21.000 meter bebouwd", aldus de directeur na een informatievergadering tussen de vakbonden en de ondernemingsraad. Volgens hem laat de toestand van het bedrijf geen uitbreiding in het Brusselse gewest toe. "Het verkeer in de Verheydenstraat verhindert ons om de toestroom in het bedrijf te verhogen", aldus De Mot. Nochtans is volgens hem die uitbreiding nodig, omdat de omzet en de marges dalen. Bijgevolg moet het productievolume omhoog.

Volgens De Mot zou een verhuis en de vestiging in het Brussels gewest heropbouwen enkel het "probleem verplaatsen", terwijl SCA Packaging in Buggenhout en Gent over vestigingen beschikt waar uitbreidingen wel overwogen kunnen worden. De directie antwoordde maandag op vragen van de bonden. Drie dagen geleden werd de intentie bekendgemaakt om de Anderlechtse vestiging te sluiten. Volgende maandag zien vakbonden en directie elkaar opnieuw.

Nu in het nieuws