18 nieuwe lijnspotters eind maart aan de slag in Antwerpen

In Antwerpen gaan eind maart achttien nieuwe lijnspotters aan de slag. Ze zijn geslaagd in de sollicitatie en zullen nu eerst een opleiding krijgen. Wanneer die voorbij is, zullen in totaal 43 lijnspotters actief zijn op de Antwerpse trams en bussen.

Belga

De Lijn en de stad Antwerpen ondertekenden maandag het convenant rond de Lijnspotters. Dat voert het akkoord uit tussen de Lijn en het stadsbestuur over de financiering van het project. Vorig jaar heerstte lange tijd onzekerheid over het voortbestaan van het lijnspottersproject, omdat de lijnspotters moesten overschakelen naar een duurder statuut.

Het stadsbestuur en de Lijn sloten een akkoord over hoeveel elk van de partijen nu zou betalen voor de meerkost van die omschakeling. Volgens het akkoord kunnen nu tot eind dit jaar 43 lijnspotters aan de slag. Dat zijn er 17 meer dan in 2004. Intussen zijn er onderhandelingen aan de gang om het project ook de volgende jaren te laten voortbestaan. De stad wil het project van de lijnspotters ook aankaarten bij minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael, die in 2006 de veiligheids- en preventiecontracten zal herzien.

Nu in het nieuws