Rechter beslist over Alcatel

De uitspraak van de rechter op 17 februari over het al dan niet stopzetten van de bouwprojecten op het Kievitplein bepalen mee de toekomst van Alcatel in Antwerpen.

ghouben

Als de bouw moet worden stopgezet, ontstaat er een ernstig probleem voor het telecombedrijf dat geen vertraging duldt voor de nieuwe hoofdzetel achter Antwerpen-Centraal.

Alcatel wil tegen midden 2006 de verhuis van de zone op het Francis Wellesplein in Antwerpen- Zuid naar het Kievitplein aan Antwerpen- Centraal achter de rug hebben. Daar tekent het telecombedrijf 1.700 werkplekken uit. Oorspronkelijk zou Alcatel eind 2004 al zijn verhuisd, maar het bouwproject is ondertussen onderwerp van een juridisch en politiek dispuut.

Dat zint de Parijse bazen bij Alcatel niet. Ze hebben hun ongenoegen schriftelijk geuit. ”Ik kan niet ontkennen dat er enige bezorgdheid in Parijs bestaat, maar we hebben momenteel zeker geen scenario klaar om Antwerpen te verlaten”, geeft Alcatel-directeur Jan De Kesel aan. ”Al zijn we inderdaad niet zo gelukkig met de gang van zaken.”

Bewonersgroep De Ploeg stapte immers naar de rechtbank. De bewoners vinden het project een architecturale miskleun.

Nu in het nieuws