Op- en afritten Ring dicht vanaf 26 maart

Vanaf 26 maart zijn alle op- en afritten op de Antwerpse Ring tussen Merksem en Antwerpen- Zuid weer dicht tot september.

ghouben

In de paasvakantie start immers het tweede deel van de heraanleg van de Ring waarbij de binnenring richting Gent wordt vernieuwd. Vanaf 16 of 23 april moet het verkeer vijf maanden over versmalde rijstroken.

De komende dagen zal u het zeker al merken. De voorbereidingen voor de tweede fase van de heraanleg van de Ring beginnen. De eerste serieuze verkeershinder wordt snel verwacht.

”Zo gaat de afrit Borgerhout dicht tussen 14 februari en 14 maart. Het complex Kolonel Silvertoplaan richting Antwerpen sluit van 21 februari tot 10 maart. De Singel wordt vanaf 1 maart opnieuw omgebouwd tot stadsring”, zegt Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V).

Tussen 21 en 25 maart gaan de op- en afritten een na een dicht. Vanaf 26 maart moet het verkeer opnieuw kiezen - zoals in de eerste fase - tussen Singel of Ring. Het lokale verkeer voor de stad Antwerpen moet over de Singel. Het doorgaand verkeer naar de autosnelwegen en de haven kiest de Ring. In het weekend van 16 of 23 april moet alle verkeer over twee maal twee versmalde rijstroken tot het einde van de werken, zowat halfweg september.

Nu in het nieuws