Interprofessioneel akkoord: "regering gaat akkoord maken"

Het is nu aan de regering om een akkoord te maken. Dat zegt federaal minister van Werk Freya Van den Bossche maandag in reactie op de uitspraak van de vakbonden over het interprofessioneel akkoord.br>

Belga

Volgens de minister is het de bedoeling om een "volledig en alles omvattend geheel" uit te werken. Ze legt de regering woensdag een voorstel voor. < "De sociale partners zijn er niet in geslaagd een sociaal akkoord te maken. Het is dus aan de regering om het nu te doen en om een akkoord te maken", verklaart de sp.a-minister maandag. Volgens Van den Bossche is het de bedoeling dat een pakket aan maatregelen wordt bekeken. Ze heeft het maandag over een "volledig, alles omvattend, evenwichtig geheel". De discussie over de eindeloopbaan kan later gevoerd worden.

"Over het ontwerp is maanden gediscussieerd. De regering heeft achter de schermen gewerkt om een evenwichtig antwoord te bieden op de economische uitdaging om de groei om te zetten in jobs. Als we dat willen doen, is een krachtig antwoord nodig, met respect voor de sociale partners, maar ook voor de werkgevers en werknemers op het terrein". De minister werkt aan een voorstel dat ze woensdag aan het kernkabinet zal voorleggen. Volgens haar woordvoerster is er voordien nog een contact gepland met de sociale partners.

Nu in het nieuws