Witte Huis zoekt chef-kok

Walter Scheib, chef-kok in het Witte Huis, is de laan uitgestuurd. "We hebben geprobeerd te voldoen aan de stilistische eisen van de First Lady, maar ik ben er niet in geslaagd", vertelt de 50-jarige kok in de New York Times. Het Witte Huis zelf liet officieel weten dat Scheib zijn ontslag indiende.

Belga

Scheib werd elf jaar geleden in dienst genomen door de toenmalige First Lady, Hillary Clinton. De man moet nu op zoek naar een nieuwe job en het Witte Huis zoekt intussen naar een plaatsvervanger. Volgens de ontslagen chef ging de zaak aan het rollen door een nieuwe medewerkster van de First Lady. Lea Berman, echtgenote van een rijke partijsponsor, is sinds januari bevoegd voor invitaties en ontvangst in de presidentswoning en bemoeit zich in die hoedanigheid ook met de menu's.

Scheib was als kok van de president niet alleen verantwoordelijk voor het dagelijkse potje van de president, maar ook voor formele diners en staatsbanketten. "Het is natuurlijk een hele eer om voor de presidentiële familie te mogen koken", aldus nog de chef-kok. "Maar het is elke avond hetzelfde, jarenlang. Het is tijd dat ik mijn creativiteit weer kan botvieren".