WTA-klassement: Serena Williams naar tweede plaats; Clijsters 48ste

De top-10 van de wereldranglijst in het vrouwentennis ziet er na de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het seizoen, helemaal anders uit. Verliezend finaliste Lindsay Davenport is nog wel het nummer één, maar in haar kielzog vindt ze nu haar landgenote Serena Williams terug. De winnares van de Australian Open springt van de zevende naar de tweede plaats en is daarmee de eerste vrouw ooit die zo een sprong realiseert.

Belga

De Française Amélie Mauresmo, die in de kwartfinales uitgeschakeld werd door Serena Williams, levert een plaatsje in en is nu derde. De Russin Anastasia Myskina (exit in de achtste finales) zakt van drie naar vijf. Eén van de grootste sprongen in de ranglijst komt op naam van de van de Française Nathalie Dechy. Zij stijgt dankzij haar halve finale in Melbourne van de 25ste naar de 13de stek.

Justine Henin-Hardenne kon haar titel zoals bekend niet verdedigen en zakt daardoor weg uit de top 10: van de 8ste naar de 15de plaats. Voor de eveneens geblesseerde Kim Clijsters is de terugval nog groter. De Limburgse levert maar liefst 28 plaatsen in en blijft nog net binnen de top-50, op de 48ste plaats. Het gewezen nummer één van de wereld plant haar comeback op het WTA-toernooi van Antwerpen (14-20 februari).

Dat betekent dat ze volgende week ook niet deelneemt aan het WTA-toernooi van Parijs, waar ze vorig jaar met de zege ging lopen. Dat nieuwe puntenverlies kost haar volgende week wellicht nog eens een veertigtal plaatsen.

Nu in het nieuws