B-H-V: PS wil dialoog voortzetten

De PS is een loyale en ernstige partij die de dialoog wil voortzetten met het oog op een oplossing voor het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat verklaarde PS-voorzitter Elio Di Rupo maandag op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

Belga

In dialoog en wederzijds respect moet het mogelijk zijn om vooruitgang te boeken "ook al gaat het om een erg, erg moeilijk dossier", aldus Di Rupo. Hij wil de conferentie 4 tot 6 weken tijd geven. Di Rupo was tevreden dat de federale meerderheid beslist heeft het vraagstuk B-H-V toe te vertrouwen aan een interministeriële conferentie. Die conferentie heeft nood aan sereniteit. "Het gaat immers om ernstige onderhandelingen aangezien de toekomst van het land op het spel staat", aldus de PS-voorzitter.

Op de vele vragen van Vlaamse journalisten over de houding van de CD&V en de N-VA antwoordde hij dat het nooit goed is deadlines te stellen. Hij verweet de Vlaamse oppositiepartijen de federale regering teveel onder druk te zetten. Di Rupo wil de Conferentie de tijd geven, "misschien 4, 5 of 6 weken", om een oplossing uit te werken. Voor de voorzitter van de Franstalige socialisten zijn vervroegde verkiezingen een zeer slechte zaak voor Vlaanderen en het hele land. Aan Franstalige kant vormt het dossier B-H-V geen probleem voor de PS, maar wel voor de MR, aldus Di Rupo.

Nu in het nieuws