RTBf: stakingsaanzegging voor deze week opgeheven

De Franstalige vakbond CGSP (ACOD) heeft maandagavond de stakingsaanzegging bij de RTBf opgeheven. "Op basis van de voorstellen van de directie werd er voor gekozen, de weg van de onderhandelingen te bewandelen", zei de woorvoerder van de Franstelige openbare omroep.

Belga

De ondernemingsraad gepland om 20.00 uur is geannuleerd, meldde een vakbondvertegenwoordiger. Eerder maandag had de Waalse afdeling van de socialistische overheidsvakbond CGSP bij de RTBF voor de komende dagen een aanzegging ingediend voor wisselende stakingen. Vandaag/maandag werd het programmaschema fel ingekrompen door een stakingsaanzegging van de christelijke vakbond CSC. Die had opgeroepen het werk neer te leggen tegen "de malaise in alle geledingen van de RTBF door de inwerkingtreding van het Magellan-plan", het grote herstructureringsplan van gedelegeerd-bestuurder Jean-Paul Philippot.

De stakingsaanzegging van de CGSP (ACOD) zou dinsdag en woensdag de televisie treffen, donderdag de radio en vrijdag de administratie.

Nu in het nieuws