Belgen in prijzen op Fantasy-Festival in Gerardmer

Op het 12de festival van de fantastische film in het West-Franse Gérardmer zijn twee Belgische films bekroond. "Trouble", van Harry Cleven kaapte de Grand Prix weg, De juryprijs ging naar "Calvaire", een film van Fabrice du Welz, ex-aequo met de Amerikaanse film "Saw", de eerste langspeelfilm van de jonge regisseur James Wan.

Belga

Voorzitter van de jury voor de langspeelfilms was de Amerikaanse cineast Barry Levinson, de maker van "Rain Man" en "Good Morning Vietnam". Van de negen films in competitie, waaronder ook drie Aziatische, een Canadese, en een Spaanse, vielen de twee verrassende en gedurfde Belgische producties het meeste in de smaak.

"Trouble", die opgenomen werd in Brussel, is een psychologische thriller over tweelingen. In de prent speelt de Franse acteur Benoît Magimel de rol van de tweeling die met elkaar in confrontatie komt. Aan zijn zijde speelt Natacha Régnier.

"Calvaire" (Belgie-Frankrijk-Luxemburg) die de juryprijs en de prijs van de internationale kritiek won, draait rond trash en het absurde.

De film gaat over de kruisweg van een kleine rondtrekkende zanger die door een panne in handen komt van een gekke herbergier, gespeeld door Jackie Berroyer.

Nu in het nieuws