Jongeman sterft bij ongeval in Gent

Een 19-jarige jongeman van Turkse origine is maandagnamiddag omgekomen bij een verkeersongeval op de Gentse Blaisantvest. Volgens getuigen was de jongeman met zijn wagen betrokken in een straatrace, maar van de tweede wagen is geen spoor. Het ongeval veroorzaakte een grote volkstoeloop en verkeershinder op de Blaisantvest. Dat meldt het Gentse parket.

Belga

Omstreeks 15 uur ging de wagen van de jongeman uit de bocht, raakte een boom, ging over de kop en vloog bij het neerkomen in brand. Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen, lag de bestuurder al levenloos naast het voertuig. Het is niet duidelijk of de jongen nog op eigen krachten uit de wagen is gekropen, dan wel of hij door massaal toegelopen omstaanders uit het wrak is gesleept. Volgens getuigen zou de jongeman hebben deelgenomen aan een straatrace, maar van een ander voertuig ontbreekt voorlopig elk spoor. Het parket van Gent stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat de wagen van de jongeman in ieder geval niet in botsing is gekomen met een ander voertuig.

Het ongeval veroorzaakte een grote volkstoeloop. Daarom, en om het onderzoek van de verkeersdeskundige vlot te laten verlopen, werd de Blaisantvest een tijd afgesloten voor alle verkeer dat naar de Gentse haven wou.

Nu in het nieuws